Creativity

Originality

Imagination

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968 FAX: 210-5229541
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eoty.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 917
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας Αθήνα, 13/12/2017
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά
Προς: Μέλη Γενικού Συμβουλίου και
Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Ο.Τ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η τρίτη τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου Polis Grand Hotel - Βερανζέρου 10 & Πατησίων.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
Α) ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Β) ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
1) Ενημέρωση για αποστολή υπομνήματος προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας με αφορμή την 3η του Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με τα βασικότερα αιτήματα του χώρου.
2) Ενημέρωση για την αποστολή εγγράφων στα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανεύρεση θέσεων τυφλών τηλεφωνητών και τη δημοσίευση Ειδικής Προκήρυξης, καθώς και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κο Θεοδωράκη για το θέμα αυτό την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.
3) Ενημέρωση για την αποστολή εγγράφου στον Πρωθυπουργό της Χώρας για τον συνυπολογισμό της αναπηρίας ως διακριτού κριτηρίου για την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος 2017.
4) Ενημέρωση για την αποστολή εγγράφων προς την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου α) για δημοσίευση Ειδικής Προκήρυξης για τυφλούς τηλεφωνητές, β) για νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης χορήγησης σύνταξης στους δικαιούχους του ΟΓΑ και από την 01/01/2018 γ) για νομοθετική διάταξη μη συνυπολογισμού του επιδόματος απολύτου αναπηρίας στο πλαφόν των 2.000 ευρώ, αρ. 13 του Ν.4387/2016 και δ) για
τον ορισμό συνάντησης με καταληκτική ημερομηνία τις 24 Νοεμβρίου 2017.
5) Ενημέρωση για την πιστοποίηση της Ομοσπονδίας από το ΕΚΚΑ ως Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας για τέσσερα χρόνια, στις 17 Νοεμβρίου 2017, καθώς και για την εγγραφή της Ομοσπονδίας στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, που τηρείται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
6) Ενημέρωση για συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε εκδήλωση του ΚΕΑΤ για την ονοματοδοσία του 1ου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Όρασης σε «Μπέττυ Λεωτσάκου» στις 31/10/2017.
7) Ενημέρωση για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διημερίδα «Το συν+ στη συνεκπαίδευση: Κατανόηση, συμπερίληψη, αποδοχή» που διοργάνωσαν επιστημονικοί σύλλογοι της Ειδικής Εκπαίδευσης στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2017 στο ΚΕΑΤ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, στη μνήμη της Μπέττυς Λεωτσάκου.
8) Ενημέρωση για την αποστολή απαντητικού υπομνήματος στην Ε.Σ.Α.μεΑ. με προτάσεις για τη «Διαβούλευση για το σχεδιασμό δράσης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».
9) Συνδιοργάνωση από την Ομοσπονδία και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» καθώς και λοιπούς φορείς της τυφλότητας, εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού στις 16/10/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
10) Ενημέρωση για πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της τράπεζας Πειραιώς στις 15/11/2017.
11) Συνεργασία με την υποψήφια διδάκτορα Ευαγγελία Λιάκου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας) για την εκπόνηση διατριβής και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωση προβολής με ακουστική περιγραφή για τυφλούς της μεγάλου μήκους ταινίας «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ στις 26 Νοεμβρίου 2017. Επίσης, προώθηση ερωτηματολογίων μέσω της ιστοσελίδας μας των μεταπτυχιακών φοιτητών: του Βίκτωρα Βλάχου στο ΕΚΠΑ με θέμα «Οι προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού μέσω καινοτόμων πρακτικών για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στην Ελλάδα», της Ευαγγελίας Καλαθά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία ερευνά την «κοινωνική υποστήριξη και την αυτοεκτίμηση ατόμων με αναπηρία», του Γεώργιου Καζάκου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος διερευνά την ποιότητα ζωής ατόμων με αναπηρία και της Μαρίας Καραμαλάκη στη Δημόσια Διοίκηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία ερευνά τον βαθμό ικανοποίησης και ενημέρωσης του πολίτη για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία. Τέλος, προώθηση πρόσκλησης μέσω της ιστοσελίδας μας του συναδέλφου υποψήφιου διδάκτορα Αινεία Μάρτου στο ΕΚΠΑ, για τη συμμετοχή τυφλών ατόμων σε επιστημονικό πείραμα με σκοπό την «Μελέτη της πρόσβασης ατόμων με τύφλωση στα περίγλυφα διαγράμματα και μαθηματικά σύμβολα».
12) Ενημέρωση για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στη διημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την «Παρουσίαση προγραμμάτων Κοινωνικής Καινοτομίας στην Αθήνα» στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2017.
13) Συνεισφορά της Ομοσπονδίας στην έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας με την αποστολή κειμένου με θέμα «Ατυχήματα και τραυματισμοί που επηρεάζουν τα μάτια και την όραση - Πρόληψη και αντιμετώπιση», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης και της Παγκόσμιας Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού.
14) Ενημέρωση για την έναρξη συνεργασίας της ΕΟΤ με το δεύτερο πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2018, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με την τυφλότητα και τις εκφάνσεις της.
15) Ενημέρωση για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo στα Σπάτα, με θέμα: «Ο Αθλητισμός ως Εργαλείο Κοινωνικής Συνοχής».
16) Ενημέρωση για συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε συνάντηση των φορέων μελών τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:30 στην ΕΣΑμεΑ, με θέμα την ενημέρωση επί πολύ σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον χώρο των ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους αυτής της περιόδου.
17) Ενημέρωση για πραγματοποίηση συνάντησης με τον Πρόεδρο του Ταμείου Επικουρικής σύνταξης κύριο Καποτά στις 09/11/2017.
18) Ενημέρωση για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση φθινοπωρινού κύκλου μαθημάτων Braille και για την έναρξη πέντε νέων χειμερινών τμημάτων εκμάθησης Braille στις 13 Δεκεμβρίου 2017.
19) Ενημέρωση για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στο σωματείο-μέλος μας «Μάγνητες Τυφλοί» για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων για την ΕΟΤ και την ΕΣΑμεΑ.
Γ) ΘΕΜΑΤΑ
1) Σχεδιασμός διεκδικητικού πλαισίου της Ομοσπονδίας για το χρονικό διάστημα μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενου Γενικού Συμβουλίου.
2) Λήψη απόφασης για σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και σύνταξη της Ημερήσιας Διάταξής της.
3) Λήψη απόφασης για τη διακοπή συνεργασίας για την προμήθεια ψύκτη και νερού με την εταιρεία Aqua Health coolers (Βίκος), καθώς και έναρξη συνεργασίας με εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά.
4) Λήψη απόφασης για σειρά ενεργειών, για την αξιοποίηση της Λασκαριδείου Στέγης σε όφελος των τυφλών.
5) Λήψη απόφασης για ανανέωση της συνεργασίας μας με την λογιστική εταιρεία EUROPLANNING IKE.
6) Λήψη απόφασης για την επέκταση του ωραρίου από 3,5 σε 4 ώρες της υπαλλήλου μας Ακλήρου Μαρίνας, καθώς και αύξηση του βασικού ωρομισθίου της από 3,52 σε 3,70 ευρώ.
7) Οικονομικά.
Σημείωση:
Οι σύμβουλοι που προέρχονται από την περιφέρεια θα δειπνήσουν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στο εστιατόριο ΝΕΟΝ -Σατωβριάνδου 7- Ομόνοια.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης με ΤΑΞΙ από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος και από και προς τα αεροδρόμια της Περιφέρειας, με εξαίρεση το να μην υπάρχει επιλογή άλλου τρόπου μετακίνησης.
Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού της Ε.Ο.Τ. «Μέλος του Γενικού Συμβουλίου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις διαδοχικές τακτικές συνεδριάσεις εκπίπτει, και τη θέση του καταλαμβάνει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου που έχει εκλεγεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού».

Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.