Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"
Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 201/2007

Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών ( ΕΟΤ )
Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας
Νομοθεσία για Τυφλούς
Νομοθεσία για Τυφλούς
 
Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Πληροφορική
   
Βιβλιοθήκη
Βιβλιοθήκη
 
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
 
Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
 
 
 
Ηλεκτρονικά Παιχνίδια για Τυφλούς
Τι είναι

To LEAP (Listen - LEArn - Play) είναι μια σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών ειδικά σχεδιασμένα για τυφλά παιδιά. Αλλά και πολλά παραπάνω: αναπτύσσεται με σκοπό να αποτελέσει την βάση ενός οικοδομήματος προσβάσιμων παιχνιδιών μέσω υπολογιστή. Το πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας είναι να εξοικειωθούν με τον πιο εύκολο τρόπο τα τυφλά παιδιά στη χρήση του Η/Υ αλλά και με τον τρισδιάστατο ήχο.

  • Το πρώτο παιχνίδι, η Τρίλιζα, μαθαίνει στα παιδιά να χρησιμοποιούν τα βασικά πλήκτρα του H/Y αλλά και πως να κινούνται σε έναν ηχητικό χώρο δύο διαστάσεων.
  • Με το Τένις, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την κίνηση και την ταχύτητα μέσω του ήχου τριών διαστάσεων και αλληλεπιδρούν μέσα σε αυτόν (binaural processing).
  • Το τελευταίο παιχνίδι αυτής της σειράς, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συνδυάζει τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αναπτύχθηκαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ώστε να μεταφέρει τυπικές οπτικές εκπαιδευτικές διαδικασίες στον ακουστικό χώρο.

Το LEAP απευθύνεται κυρίως:

  • σε τυφλά παιδιά, αλλά μπορεί ευχάριστα να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε
  • στους οικείους ή σε όποιους συνυπάρχουν με τυφλά παιδιά,
  • σε σχολεία ειδικής αγωγής ή θεσμικούς φορείς και οργανισμούς που ασχολούνται με τυφλότητα,
  • σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς (υποστηρικτικές τεχνολογίες, ειδική αγωγή, ηλεκτρονικά παιχνίδια),
  • αλλά και σε όλους όσους θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα τη χρήση του, άλλωστε ο κώδικας και τα παιχνίδια διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή τους και ή εξέλιξή τους από οποιονδήποτε. θα διατεθούν οδηγίες, εγχειρίδια χρήσης και σχετική τεκμηρίωση.
 
Παίξε εδώ

Μπορείς να ξεκινήσεις παίζοντας Τρίλιζα (Tic-Tac-Toe), με αντίπαλο τον υπολογιστή σου! Καλώς ήρθες στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών LEAP!
Είσαι έτοιμος/η να παίξεις και να ζήσεις την εμπειρία του τρισδιάστατου, αμφιωτικού ήχου ;
Φόρεσε τα ακουστικά σου για καλύτερη εμπειρία (αν έχεις στερεοφωνικά, ακόμα καλύτερα), παίξε με τους ήχους για να βρεις ποιος σου ταιριάζει καλύτερα και η αναμέτρηση ξεκινά!
Η ομάδα μας είναι εδώ για να σε βοηθήσει με την εγκατάσταση και να σου λύσει όποια απορία έχεις (μπορείς να μας στείλεις και email στο leap@scify.org ).

Βοηθοί σου η Ηλέκτρα ή ο Θοδωρής, που σε καθοδηγούν φωνητικά στο μενού όταν πατήσεις Q ή W. Αν θέλεις να αλλάξεις ήχο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κανένα πρόβλημα: απλά πατάς Q, W, E,R, T και διαλέγεις νέο set ήχων.

Αν πάλι νιώθεις ότι είσαι σε μεγάλη φόρμα και λαχταράς λίγη δράση, άρπαξε τη ρακέτα σου και μπες στο ηλεκτρονικό τερέν του Τένις (Tennis)!
Ο αντίπαλος σου ρίχνει την μπάλα και εσύ προσπαθείς την επιστρέψεις. Όσο καλύτερα τα καταφέρνεις, τόσο θα μεγαλώνει το σκορ σου και θα κερδίζεις βραβεία!
Όσο όμως θα ανεβαίνεις επίπεδο, τόσο καλύτερος θα γίνεται και ο αντίπαλος…
Παίξε με τα βέλη ( Δεξιά, Αριστερά), πάτα ENTER για να καλέσεις τους βοηθούς σου, την Ηλέκτρα ή τον Θοδωρή, αλλά και για να ξεκινήσεις Νέο Παιχνίδι!

Μήπως θέλεις κάτι πιο έξυπνο και δύσκολο; Ετοιμάσου να ακούσεις τα μαθηματικά με νέο τρόπο στο παιχνίδι Καμπύλη. Άκουσε τις μαθηματικές συναρτήσεις να παίζουν μουσική! Κάθε συνάρτηση αντιστοιχεί σε μια διαφορετική σειρά από νότες και εσύ έχεις λίγο χρόνο για να τις μάθεις και να τις επαναλάβεις. Ρύθμισε τον χρόνο έτσι ώστε να είναι πάντα ζόρικο το παιχνίδι. Μετακινήσου με τα πλήκτρα κατεύθυνσης όπως έκανες και στα προηγούμενα παιχνίδια. Άκου με προσοχή με το πλήκτρο κενό και το πλήκτρο μηδέν, και επέλεξε τις σωστές νότες με το πλήκτρο enter για να κερδίσεις!

 
Εγκατάσταση Παιχνιδιών
Tic Tac Toe

Tennis

Curve

Κατεβάστε στα Ελληνικά:
Κατεβάστε στα Ελληνικά:
Κατεβάστε στα Ελληνικά:

Windows 32 bit

Download in English:
Download in English:
Download in English:

Windows 32 bit

 

 

Τυφλολογία
Τυφλολογία
Περί Τυφλών ο Λόγος
Ευτράπελα
   

Χρήσιμα

Χρήσιμα

Δωρεάν Λογισμικό
   
Σύλλογοι ΑΜΕΑ Μαγνησίας
Σύλλογοι ΑΜΕΑ Μαγνησίας
Σύλλογος Νεφροπαθών
   
Αθλητικοί Σύλλογοι ΑΜΕΑ
Αθλητικοί Σύλλογοι ΑΜΕΑ
 
 
 
"ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"
Συμμόρφωση της προσβασιμότητα του δικτυακού τόπου με τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας επιπέδου ΑΑΑ