Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Τεχνικά βοηθήματα είναι όλα τα αντικείμενα που καθιστούν την καθημερινότητα ενός ατόμου με μερική ή ολική απώλεια όρασης πιο εύκολη, πιο άνετη και κυρίως πιο ασφαλή και αυτόνομη.  

Στόχος του Σωματείου μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης και για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με προμηθευτές τεχνικών βοηθημάτων, που θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους. 

Το Σωματείο μας διαθέτει τα κάτωθι τεχνικά βοηθήματα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά: 

ΛΕΥΚΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ: Μπαστούνι σπαστό στα 4 κομμάτια, με πλαστική λαβή, με και χωρίς ροδάκι. Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ σαν μπαστούνι και υπάρχει η δυνατότητα να αλλαχθεί το ροδάκι σε περίπτωση που χρειαστεί. Διάσταση:  1,20  Τιμή: 12 Ευρώ

Smart Guide: Συσκευή πλοήγησης, που βασίζεται στην χρήση αισθητήρων υπερήχων, οι οποίοι θα ανιχνεύουν εμπόδια και κενά σε απόσταση 0,10m-4,00 m από τον χρήστη. Όταν ανιχνευθεί κάποιο εμπόδιο, ο χρήστης ειδοποιείται μέσω ηχητικού σήματος ή δόνησης. Επίσης μπορεί να βλέπει αν ο χώρος έχει φωτισμό και πόσο έντονος είναι καθώς επίσης έχει την δυνατότητα σύνδεσής εξωτερικών αισθητήρων οι οποίοι εξυπηρετούν στην ανάγνωση ενδεικτικών λυχνιών σε συσκευές και στον έλεγχο της στάθμης ενός υγρού που τοποθετούμε σε ένα δοχείο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν έρχεται να υποκαταστήσει το λευκό μπαστούνι, διότι το λευκό μπαστούνι λειτουργεί και ως σημείο αναφοράς για όλους. Η παράγωγή του γίνετε στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Τιμή: 99,20 Ευρώ

ΚΑΡΤΑ ΤΑΞΙ: Η κάρτα για ταξί έχει επάνω της τυπωμένη την λέξη ΤΑΞΙ και από τις δύο τις πλευρές. Βοηθάει στο δρόμο τα άτομα με προβλήματα όρασης για να βρίσκουν μόνοι τους ταξί. Μαρκάρουμε από την πάνω της πλευρά την κάρτα για να γνωρίζουν από που πρέπει να την κρατάνε. Τιμή: 1 Ευρώ
ΡΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΣ ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ρολόι χειρός ομιλούν στα ελληνικά με Οβάλ ψηφιακή οθόνη με πλαστικό λουράκι μαύρο και 3 κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης. (Το ένα δίπλα στο άλλο). Κάνει φωνητική αναγγελία της ώρας, μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι και χρονόμετρο.  Η κάθε επιλογή μέσα στο μενού μας δίνεται φωνητικά. Τιμή:  11 Ευρώ (με μπαταρία)   
ΡΟΛΟΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ρολόι ομιλούν στα ελληνικά επιτραπέζιο με ψηφιακή οθόνη, με φωνητική αναγγελία ημερομηνίας, ώρας, αλλά και θερμοκρασίας δωματίου. Καθώς και δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου και ξυπνητηριού. Μπορείτε διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης.  Τιμή: 10 Ευρώ (με μπαταρία)  

ΡΟΛΟΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: Ομιλούν επιτραπέζιο ρολόι, δείχνει την ώρα σε ηλεκτρονική μορφή σε μια μικρή οθόνη που βρίσκεται στο δεξιό κάτω μέρος του ρολογιού  και την αναγγέλει στην Αγγλική γλώσσα. Επίσης, διαθέτει και εμφάνιση της ώρας με δείκτες και μεγάλους αριθμούς, για ανθρώπους με χαμηλή όραση. Ρύθμιση έντασης, ξυπνητήρι και δυνατότητα ωριαίας αναφοράς. Τιμή: 10 Ευρώ (με μπαταρία)

 
ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΥΓΡΩΝ: Ο δείκτης στάθμης υγρού χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί τον χρήστη για ενδεχόμενα ατυχήματα σχετικά με την ποσότητα κάποιου υγρού που βάζουμε σε ποτήρι, κούπα ή μπρίκι. Τοποθετούμε τη συσκευή με τα βισματάκια να ακουμπάνε στην εσωτερική πλευρά της συσκευής και αρχίζουμε να τη γεμίζουμε με το υγρό στοιχείο. Ανεβαίνοντας η στάθμη του υγρού, η συσκευή αρχίζει να δονείται, ενώ προειδοποιεί και ηχητικά. Τιμή: 22 Ευρώ
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΡΑΦΗΣ BRAILLE: Πινακίδα Braille πλαστική τετράσειρη (με notebook και κέντρο από  την  ONCE).  Είναι μικρή, εύχρηστη, σαν ένα σημειωματάριο που μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου. Στη θήκη έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κρατήσεις σημειώσεις, αφού το σημειωματάριο και το κέντρο είναι μαζί με την πινακίδα. Τιμή: 10 Ευρώ
ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΛΩΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ: Το προϊόν αυτό βοηθάει τα άτομα με απώλεια και προβλήματα όρασης, να περνάνε σε ειδικές βελόνες-οι οποίες έρχονται (2 βελόνες) μαζί με τη συσκευή αυτή- την κλωστή.  Ο πλαστικός περαστής έχει 2 φουγάρα όπως ονομάζονται. Εκεί τοποθετούμε ανάποδα τις βελόνες (με το κεφάλι της βελόνας προς τα κάτω δηλαδή) και μετά τοποθετούμε την κλωστή γύρω από τα φουγάρα, έχοντας την θηλιά στο μέσα μέρος του φουγάρου. Έπειτα η συσκευή έχει 2 μεταλλικά ελάσματα τα οποία βγαίνουν προς τα έξω σύροντας τα λευκά κουμπάκια προς τα δεξιά. Και μετά τα αφήνουμε να γυρίσουν στην αρχική τους θέση. Με τον τρόπο αυτό η κλωστή έχει περάσει μέσα στη βελόνα. Τιμή: 3,50 Ευρώ.
ΜΕΖΟΥΡΑ ΜΕ ΤΡΥΠΕΣ: 1,5 μέτρο. Τιμή: 10 Ευρώ
ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΕ ΓΡΑΦΗ BRAILLE: Τιμή: 10 Ευρώ
ΜΠΡΕΛΟΚ BRAILLE ΕΞΑΣΤΙΓΜΟ: Τιμή: 8 Ευρώ

Για παραγγελίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σωματείου στο τηλ. 24210 27730. Η αποστολή γίνεται με αντικαταβολή μέσω ΕΛΤΑ. Βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.