Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"
Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"

Αριθμ. Απόφασης Πρωτοδικείου Βόλου: 201/2007

Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών ( ΕΟΤ )
Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας
Νομοθεσία για Τυφλούς
Νομοθεσία για Τυφλούς
 
Εκπαίδευση
Εκπαίδευση
Πληροφορική
   
Βιβλιοθήκη
Βιβλιοθήκη
 
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες
 
Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
 
 
 
 
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ)
Ανακοινώσεις 2010

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 15 ης Δεκεμβρίου 2010

Προτάσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών επί των κατεπειγόντων μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για ορισμό συνάντησης για τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12 το μεσημέρι αποκλεισμός του Υπουργείου Οικονομικών, Μητροπόλεως και Νίκης στο Σύνταγμα

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τους νέους αποκλεισμούς τυφλών φοιτητών και από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών για άμεσο ορισμό της υπεσχημένης συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2010.

Συμπλήρωση τροπολογίας στο Σχέδιο Νόμου «Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης – Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5 ης Ιουλίου 2006 & άλλες συναφείς διατάξεις».

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Ρατσισμός και Αποκλεισμοί στα ελληνικά Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για εκ νέου ορισμό συνάντησης προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση προβλημάτων που εκκρεμούν σχετικά με τη Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».

Επιτακτική ανάγκη κατάθεσης τροπολογίας για τη διατήρηση μειωμένου εισιτηρίου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους τυφλούς και τους συνοδούς τους στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα».

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών στα αιτήματα του κινήματος των τυφλών

Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο Υπουργείο Οικονομικών στις 20 Οκτωβρίου 2010.

Υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τυφλοί ή με προβλήματα όρασης - Τελευταία ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2010.

Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τυφλοί ή με προβλήματα όρασης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της 7ης Οκτωβρίου 2010 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για άμεσο ορισμό συνάντησης για τη διατήρηση του μειωμένου εισιτηρίου στον Ο.Σ.Ε.

Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Επαναφορά του αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για στήριξη του εισοδήματος των τυφλών με τη μη περικοπή μισθών, συντάξεων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο καθώς και τον Ιδιωτικό τομέα.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών για άμεσο ορισμό συνάντησης, προκειμένου να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».

Διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τη διαφαινόμενη πρόθεση υπαγωγής του Αθλητισμού των ανθρώπων με Αναπηρία στο Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Δελτίο Τύπου: Οι τυφλοί τα πρώτα θύματα της σκοπούμενης ιδιωτικοποίησης του Ο.Σ.Ε.

Πρόσκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σε συναδέλφους πιστοποιημένους γνώστες της γραφής Braille για τη διδασκαλία της γραφής σε ενδιαφερόμενους πτυχιούχους Α.Ε.Ι.

Πρόσκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε συναδέλφους που επιθυμούν να μάθουν τη γραφή Braille.

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για ορισμό συνάντησης για τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επαναφορά του αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για στήριξη του εισοδήματος των τυφλών με τη μη περικοπή μισθών, συντάξεων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο καθώς και τον Ιδιωτικό τομέα.

Δελτίο Τύπου: Αγώνας για Δημόσια Ασφάλιση με Τριμερή Χρηματοδότηση και για τη μη περικοπή μισθών και συντάξεων

Διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τη διακοπή χορήγησης δωρεάν ή μειωμένου εισιτηρίου στους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης από τα ΚΤΕΛ της Χώρας.

Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της 29 ης Ιουνίου 2010 που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Τελικές προτάσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών επί του Σχεδίου Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και Συναφείς Διατάξεις. Ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις».

Επαναφορά του αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για στήριξη του εισοδήματος των τυφλών με τη μη περικοπή μισθών, συντάξεων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο Δημόσιο καθώς και τον Ιδιωτικό τομέα.

Άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».

Προτάσεις της Ε.Ο.Τ. και του Π.Σ.Τ. στο Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Δελτίο Τύπου: Τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι και πρέπει να παραμείνουν το στήριγμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και των μελλοντικών γενεών

Αίτημα της ΕΟΤ για συμπερίληψη εξαίρεσης στο Σχέδιο Νόμου «Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου»

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών ζητά από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να τηρήσει τα δημοσίως υπεσχημένα περί στήριξης του εισοδήματος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δελτίο Τύπου: Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώνα!

Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για εξαίρεση των τυφλών από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων που προβλέπονται στα άρθρα 1 και 2 του Ν.3833/2010.

Δελτίο Τύπου: Η ΕΟΤ στηρίζει την απεργία της 22ας Απριλίου 2010 της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αίτημα για ορισμό συνάντησης με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών για συζήτηση θεμάτων που εμπίπτουν σε αρμοδιότητες του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Έκφραση συμπαράστασης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στα δίκαια αιτήματα των μαθητών του Κ.Ε.Α.Τ., οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Κέντρου.

Η ΕΟΤ διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη θέσπισης κοινωνικών κριτηρίων στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου «Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις»

Αίτημα της ΕΟΤ για απαλλαγή των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης από το πρόστιμο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και την αλλαγή χρήσης ισογείων και υπογείων εντός του περιγράμματος του κτιρίου της νόμιμης άδειας.

Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κο Γ. Παπανδρέου: Η λύση στο πρόβλημα της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος» επιβάλλεται να είναι πολιτική.

Αίτημα για άμεσο ορισμό συνάντησης της ΕΟΤ με την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Φώφη Γεννηματά, για επίλυση του επείγοντος προβλήματος της καταβολής του χρέους ύψους εφτακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ προς τη Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος.

Επαναφορά του αιτήματος της ΕΟΤ για ορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της επί του Σχεδίου για το «Νέο Σχολείο» που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

Καταγραφή προτάσεων, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών με πρόβλημα όρασης.

Αίτημα της ΕΟΤ για ορισμό συνάντησης, για τη συζήτηση της νομοθετικής ρύθμισης της επέκτασης του επιδόματος απολύτου αναπηρίας και στους τυφλούς συνταξιούχους του Ν.Α.Τ.

Στήριξη του αιτήματος της ΕΟΤ για τη διατήρηση του αφορολόγητου στο μισθό, τη σύνταξη και την πάγια αντιμισθία των τυφλών, χωρίς τη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων.

Δελτίο Τύπου: Δέχτηκαν και οι τυφλοί χημικά!!!

ΔΕΛΤΙΟ Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της 11ης Μαρτίου 2010

Ανοιχτή επιστολή της ΕΟΤ και των φορέων μελών της προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας

Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της 24ης Φεβρουαρίου 2010

Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κο Γ. Παπανδρέου: Απαράδεκτη κατάργηση φοροαπαλλαγής για τους τυφλούς και προκήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης.

Δελτίο Τύπου: Οι τυφλοί λένε όχι στα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Πρόσκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σε συναδέλφους πιστοποιημένους γνώστες της γραφής Braille για τη διδασκαλία της γραφής σε ενδιαφερόμενους πτυχιούχους Α.Ε.Ι.

Έκκληση της ΕΟΤ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Γιάννη Ραγκούση, για άμεση προώθηση της διαδικασίας πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων τηλεφωνητών σύμφωνα με τον Ν.2643/1998.

Αίτημα της ΕΟΤ για ορισμό συνάντησης για τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απασχολούν τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010.

Αίτημα από κοινού συνάντησης με την ΕΟΤ και το σωματείο μέλος της ΠΣΤ με το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κο Δ. Σπυράκο, για συζήτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και αφορούν καταναλωτές που είναι άτομα με προβλήματα όρασης.

Αίτημα για από κοινού συνάντηση της ΕΟΤ και του σωματείου μέλους της Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

 
Αρχείο Ανακοινώσεων Ε.Ο.Τ
2017
         
Τυφλολογία
Τυφλολογία
Περί Τυφλών ο Λόγος
Ευτράπελα
   

Χρήσιμα

Χρήσιμα

Δωρεάν Λογισμικό
   
Σύλλογοι ΑΜΕΑ Μαγνησίας
Σύλλογοι ΑΜΕΑ Μαγνησίας
Σύλλογος Νεφροπαθών
   
Αθλητικοί Σύλλογοι ΑΜΕΑ
Αθλητικοί Σύλλογοι ΑΜΕΑ
 
 
 
"ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"
Συμμόρφωση της προσβασιμότητα του δικτυακού τόπου με τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας επιπέδου ΑΑΑ