Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στη συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου τής 20ής Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε τρόπο στη διεκδίκηση της επαναλειτουργίας του ιστορικού ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη» στο Μαρούσι.

Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω ίδρυμα από το 1938 φιλοξενούσε ανελλιπώς τυφλές γυναίκες μέχρι το καλοκαίρι του 2013, οπότε διέκοψε αιφνίδια τη λειτουργία του μετά το πέρας των θερινών διακοπών των τροφίμων, χωρίς προγενέστερη ενημέρωση και συγκεκριμένη δικαιολογία. Η Ομοσπονδία μας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών έθεσαν επανειλημμένα εγγράφως και προφορικώς το θέμα της επαναλειτουργίας του ιδρύματος τόσο στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και στον δήμαρχο Αμαρουσίου, κύριο Γιώργο Πατούλη, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του οποίου αποτελεί ο εξαφανισθείς πρόεδρος του ιδρύματος, κύριος Ιατρίδης. Για όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος έδωσαν συνέντευξη Τύπου έξω από τον χώρο του Ιδρύματος για να κάνουν γνωστό το θέμα και να ευαισθητοποιήσουν τους υπευθύνους και την κοινωνία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο όλο ζήτημα και, για τον λόγο αυτό, το Γενικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου μαχητικά για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος ή της αξιοποίησής του υπέρ των σκοπών των διαθετών με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε κάθε μέλος του Σωματείου «Λασκαρίδειος Στέγη» που επιθυμεί να διεκδικήσει εμπράκτως αυτό που ανήκει στους τυφλούς, να συμπαραταχθεί μαζί μας και να επικοινωνήσει κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00 στο 210 52 29 968 ή στα κινητά: του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Νικόλαου Γιαλλούρη 697 27 70 869 και της Γενικής Γραμματέως Βιβής Τσαβαλιά 697 28 38 286.

-------

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε εν όψει της συνέντευξης Τύπου που δώσαμε αμέσως μετά την αιφνίδια διακοπή λειτουργίας του Ιδρύματος:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eoty.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ 
ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ &
ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & 
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑNΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578  FAX: 210-5222112
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web site: www.pst.gr

Αθήνα, 11/10/2013
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 878/896

ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου:
Λουκέτο στο ιστορικό ίδρυμα για τυφλούς «Λασκαρίδειος Στέγη»

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), και το σωματείο – μέλος της Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.) καλούν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 έξω από το χώρο του ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη», Βασιλέως Αλεξάνδρου 14 – Μαρούσι, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το αιφνίδιο κλείσιμο του ιστορικού προνοιακού ιδρύματος για τυφλούς «Λασκαρίδειος Στέγη», το οποίο από το 1938 έως και το καλοκαίρι του 2013 παρείχε ανελλιπώς, μη εξαιρουμένων των χρόνων της γερμανικής κατοχής, φιλοξενία σε άπορες ενήλικες τυφλές γυναίκες.

Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο Β. Κεγκέρογου,  τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του ίδιου Υπουργείου κα Ε. Μπέκου, την Περιφέρεια Αττικής, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), το Διοικητικό Συμβούλιο του προαναφερθέντος Ιδρύματος, το οποίο αρνείται να συναντηθεί με τους υπεύθυνους φορείς των τυφλών, και τα Μ.Μ.Ε. καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πρώην τρόφιμο, ευαισθητοποιημένο πολίτη, συγγενή ή κηδεμόνα, σε Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου: να διευκρινιστούν οι οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε λουκέτο στο ίδρυμα, να συναποφασιστεί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη με σκοπό το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη διάλυση και θέση σε εκκαθάριση του Ιδρύματος και να περιέλθουν τελικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος στο Κ.Ε.Α.Τ., ως μόνο αρμόδιο να συνεχίσει τη λειτουργία του, με άξονα τους σκοπούς των δωρητών προς όφελος των τυφλών της Χώρας.

Με εκτίμηση

Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά


Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ. 

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Μαργιόλας

Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Μαρκοστάμος